Thaise groene curry zelf maken is natuurlijk veel lekkerder. In 10 minuten gemaakt en je kunt het zo sterk maken als je zelf wilt. Je hebt alleen wel specifieke ingrediënten nodig die te koop zijn in Aziatische supermarkten. Van de currypasta kun je ook makkelijk porties invriezen. Lekker mager gerecht met kip en kokosmelk. Vervang de kip door paddenstoelenmelange voor een vegetarische versie.
|
Ingrediënten 100 gram groene curry pasta:
Ingrediënten groene curry met kip of paddenstoelen (4 personen)
|
Bereiding groene curry pasta: Stap 1 Snijd de ui in grove stukken, schil de laos en pel de tenen knoflook. Stap 2 Pel de buitenste laag van de citroengras tot de zachte witte binnenkant en snijd deze in stukjes. Stap 3 Snijd de nerf uit de limoenblaadjes en pers de limoen uit en bewaar het sap. Snijd het steeltje van de peper en ontpit de pepers. Stap 4 Doe alle ingrediënten met de kruiden in een hoge kom en maak het tot een pasta fijn en smeuïg met de staafmixer. De Thaise currypasta is klaar voor gebruik. Bereiding met groene curry met kip of paddenstoelen Stap 1 Fruit de curry pasta groene peper en knoflook in de olie. Neem je paddenstoelen bak die dan even mee. Voeg de kokosmelk, bouillonblokje, lemongrasspriet, limoenbladeren en suiker toe. Laat de kip meekoken tot hij bijna gaar is en laat de groenten de laatste 5 minuten meekoken. Stap 2 Verwijder de limoenbladeren en de citroengras. Schep de kipcurry in een schaal en garneer het met koriander. Serveer de groene kipcurry met pandanrijst. |