De groene gazpacho heeft als garnering gerookte zalm, voor vegetarisch variant kun je de zalmsnippers weglaten.
Je kunt van de rode gazpacho ook meer hoeveelheid maken en invriezen. |
Rode gazpacho Ingrediënten voor 4 tapasglaasjes:
Bereiding:
Pel de knoflook en het sjalotje. Pureer de komkommer, paprika, tomaat, sjalotje, knoflook, tomatenpuree met de staafmixer in een maatbeker tot een zo glad mogelijk mengsel. Voeg de tomatensap toe en meng het goed. Breng de gazpacho op smaak met de azijn, olie, zout, peper/tabasco en worcestersaus. Garneer met gesnipperde bieslook. |
Groene gazpacho Ingrediënten voor 4 tapasglaasjes:
Bereiding:
Pel de knoflook en het sjalotje. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Pureer de komkommer, paprika,avocado, bleekselderij, sjalotje, knoflook, het sap van de limoen en de koude bouillon met de staafmixer in een maatbeker tot een zo glad mogelijk mengsel. Breng de gazpacho op smaak met olie, peper en zout en eventueel nog wat limoensap. Garneer de gazpacho met gesnipperde zalm of garnaaltjes en wat gesnipperde bieslook |