PRIMAGO
  • STUDIO
    • INNOVEREN EN PROFILEREN
    • ADVISEREN
    • SAMENWERKEN met vrijwilligers
    • PERSOONLIJKE ONTWIKKELING >
      • De kunst van het thuiswerken
      • Jouw volgende stap
      • Spreken voor groepen
  • MAISON
    • Thuis eten >
      • Voorraadkast
      • Aziatisch >
        • Aziatische omelet
        • Foo yong hai
        • Frikadel Goreng
        • Gado Gado
        • Indische gehaktballetjes
        • Kipsate
        • Loempia
        • Rendang Pedis
        • Rijstvelloempia
        • Sambal goreng boontjes
      • Barbecue >
        • Gepofte aardappel
        • Gevulde champignons
        • Halloumispies
        • Kipspies
        • Marshmallowspies
        • Moorse lamsspies
        • Tonijnspies
        • Vispakketje
      • Borrel >
        • Carpacciobonbons
        • Likkepot
        • Pate met spek
        • Amuses >
          • Courgette rolletjes
          • Kaas-ui broodjes
          • Surimicocktail
        • Mezedes >
          • Dakos
          • Gevulde snackpaprika
          • Griekse gehaktballetjes
          • Spanakopita
          • Tzatziki
          • Tapenade
      • Frans >
        • Menu Bon Vivant >
          • Hartige tarte tatin
          • Eend
        • Menu Branche >
          • Ratatouille
          • Zoete tarte tatin
        • Menu Classique >
          • Boeuf Bour­guig­non
        • Menu Exclusif >
          • Eendenlever
          • Lamshaas
          • Fruitterrine
        • Menu Facile >
          • Champignons a escargots >
            • Kruidenboter
          • Nicoise
        • Menu Poison >
          • Tartare de thon
          • Forel
          • Citroensorbetijs
      • Grieks >
        • Menu Moderno >
          • Bladerdeegpakketje
        • Menu Paradosiakos >
          • Griekse bonensalade
          • Griekse dorpssalade
          • Moussaka
        • Menu Psari
      • Herfst-winter >
        • Appelbeignets
        • Bananasplitijs met chocoladetruffels
        • Gevulde vijgen
        • Kippenragout
        • Koningentaart
        • Kalkoen
        • Lamsvlees
        • Oliebollen
        • Stoofpeertjes
        • Zwijnenragout
      • Hollands met een twist >
        • Andijvieschotel
        • Bloemkoolschotel
        • Boerenkoolpesto
        • Hutspot met gehakt
        • Spruitjesschotel
        • Witlofschotel
        • Zuurkoolschotel
      • Italiaans >
        • Menu Antipasti >
          • Zalmbonbon
          • Capresespies
          • Crostini
          • Pesto
        • Menu Classico >
          • Meloen met parmaham
          • Stracotto
          • Tiramisu
        • Menu Di Moda >
          • Auberginesandwich
          • Risotto
        • Menu La Dolce Vita >
          • Aardappel met rozemarijn
          • Kalfsoester
        • Menu Pesce >
          • Vitello tonnato
          • Pasta al salmone
          • Lemon cheesecake
        • Menu Semplice >
          • Pizza
          • Gegrilde nectarine
      • Koolhydraatarm >
        • Koolhydraatarm voorgerecht >
          • Gevulde portobello
        • Koolhydraatarm hoofdgerecht >
          • Bloemkoolrijst
          • Broccolirijst al limone
          • Courgettepasta
        • Koolhydraatarm nagerecht >
          • Appelmoescake
          • Bananenbrood
      • Mexicaans >
        • Chili sin-con carne
        • Empanadas
        • Guacamole
        • Kip in chocoladesaus
        • Nachos uit de oven
        • Taco vullen
        • Quinoa ovenschotel
        • Mangocheese toetje
      • Midden Oosten >
        • Baba Ghanoush
        • Borekas
        • Latkes
        • Koolrolletjes
      • Oostenrijkse keuken >
        • Apfelstrudel
        • Curryworst
        • Gluhwein
        • Grillteller
        • Heisse liebe
        • Tiroler grostl
        • Wiener schnitzel
      • Salades >
        • Aardbeiensalade
        • Bietensalade
        • Bonensalade
        • Eiersaladeschotel
        • Huzarensalade
        • Koolsalade
        • Pastasalade
        • Salade met sherrydressing
        • Slanke rijstsalade
      • Sauzen en dips >
        • Cranberrysaus
        • Kip tandoorisaus
        • Marsalasaus
        • Paddenstoelensaus
        • Pastasaus
        • Pindasaus
        • Pruimensaus
        • Rode portsaus
        • Stroganoffsaus
      • Soepen >
        • Boerenkoolsoep
        • Bonensoep
        • Broccolisoep
        • Frittatensoep
        • Goulashsoep
        • Mosterdsoep
        • Minestronesoep
        • Paprikasoep
        • Pindasoep
        • Pompoensoep
        • Spinaziesoep
        • Uiensoep
        • Venkelsoep
      • Spaans >
        • Tapas de Moda >
          • Gegrilde aubergine met honing
          • Tortilla
          • Paella
        • Tapas la Buena vida >
          • Mango met Serranoham
          • Artisjok met ei
          • Albondigas
          • Patatas aioli
          • Varkenshaas met Brandysaus
          • Spaans kaasplankje
        • Tapas de Pez >
          • Gazpacho
          • Calamaressalade
          • Vispastei
          • Aardbei met meloen
        • Sangria
      • Zoet >
        • Appelhapje met ijs
        • Amandelbroodjes
      • Zuid Afrikaans >
        • Bobotietaart
        • Gevulde minibroodjes
    • Thuis op vakantie >
      • Boeken >
        • Boeken Frankrijk
        • Boeken Griekenland
        • Boeken Italie
        • Boeken Spanje
      • Frankrijk
      • Griekenland
      • Italie
      • Oostenrijk
      • Spanje
      • Thuiskomen
    • JOUW SLIMME GARDEROBE >
      • Hoe combineer je kleuren
      • Kleurentest
      • De taal van kleur
      • Garderobe samenstellen
      • Kledingtest
      • Kleding op je werk
      • Garderobeweek 2020
  • OVER PRIMAGO
    • Nieuwsbrief
    • Contact

Boeuf
​Bour­guig­non

​Een echte Franse klassieker! Je moet er even de tijd voor nemen, maar handig om eventueel extra porties in te vriezen. Het lekkerste is deze stoofschotel een dag van te voren te maken zodat de smaken goed kunnen intrekken. Deze Boeuf Bour­guig­non is net even anders geworden sinds de zwangerschap van onze dochter. Ik maakte toen de Boeuf Bour­guig­non met alcoholvrije wijn. Deze is over het algemeen wat zoeter en er ontstond een heerlijke pan met stoofvlees die nog nooit zo lekker geweest was. Sindsdien gebruik ik zomers zoete witte wijn of rosé en 's winters de traditionele rode wijn. 
Ingrediënten voor 6 personen
  • 2 uien
  • 400 g champignons
  • 1500 g magere riblappen
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 250 ml zoete witte wijn, rosé of rode wijn
  • 2 à 3 rundvlees bouillonblokjes of aromat
  • 2 gedroogde laurierblaadjes
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 2 takjes rozemarijn
  • 5 takjes verse tijm
  • 1 teen knoflook (gepeld en gekneusd)
  • 1 tl chilivlokken​
Foto
Lekker met ratatouille
Bereiding:
  1. Snipper de ui en pers de knoflook. Maak de champignons schoon. Snijd de riblappen in blokjes ter grootte van een dobbelsteen. Smelt de boter in een grote braadpan. 
  2. Bak de riblappen in delen in de roomboter samen met de ui, knoflook en chilivlokken en bak het rondom bruin. Voeg de wijn en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
  3. Voeg de Provençaalse kruiden met de laurier toe en maak met keukentouw een kruidenboeketje van de takjes rozemarijn, tijm toe en laat op laag vuur met de deksel op de pan minimaal 2½ à 3 uur sudderen.
  4. Bak in een andere pan met een klein beetje boter in delen de champignons bruin. Voeg de laatste 30 min. de champignons samen met de vleesblokjes en schep om. Schep gedurende de 2½ à 3 uur af en toe om. Verwijder voor serveren de laurier en het kruidenboeket.
  5. Maak het eventueel nog op smaak met zout en peper.
Tip:
  • Fransen eten Boeuf Bour­guig­non graag met stokbrood, je kunt uiteraard ook bloemkoolrijst, gewone rijst of (zoete) aardappelpuree serveren. 
  • Lekker met ratatouille of voor een feestelijke variant haricot verts met pancetta of ontbijtspek (recept uit de Allerhande).

CONTACT 
Primago - Hannie Schaftstraat 56 - 2264 DK Leidschendam
​email: info@primago.nl - KvK 27158550 - 
BTW ID NL001194745B12
​Bank: NL24 ABNA 0610 9899 36

  • STUDIO
    • INNOVEREN EN PROFILEREN
    • ADVISEREN
    • SAMENWERKEN met vrijwilligers
    • PERSOONLIJKE ONTWIKKELING >
      • De kunst van het thuiswerken
      • Jouw volgende stap
      • Spreken voor groepen
  • MAISON
    • Thuis eten >
      • Voorraadkast
      • Aziatisch >
        • Aziatische omelet
        • Foo yong hai
        • Frikadel Goreng
        • Gado Gado
        • Indische gehaktballetjes
        • Kipsate
        • Loempia
        • Rendang Pedis
        • Rijstvelloempia
        • Sambal goreng boontjes
      • Barbecue >
        • Gepofte aardappel
        • Gevulde champignons
        • Halloumispies
        • Kipspies
        • Marshmallowspies
        • Moorse lamsspies
        • Tonijnspies
        • Vispakketje
      • Borrel >
        • Carpacciobonbons
        • Likkepot
        • Pate met spek
        • Amuses >
          • Courgette rolletjes
          • Kaas-ui broodjes
          • Surimicocktail
        • Mezedes >
          • Dakos
          • Gevulde snackpaprika
          • Griekse gehaktballetjes
          • Spanakopita
          • Tzatziki
          • Tapenade
      • Frans >
        • Menu Bon Vivant >
          • Hartige tarte tatin
          • Eend
        • Menu Branche >
          • Ratatouille
          • Zoete tarte tatin
        • Menu Classique >
          • Boeuf Bour­guig­non
        • Menu Exclusif >
          • Eendenlever
          • Lamshaas
          • Fruitterrine
        • Menu Facile >
          • Champignons a escargots >
            • Kruidenboter
          • Nicoise
        • Menu Poison >
          • Tartare de thon
          • Forel
          • Citroensorbetijs
      • Grieks >
        • Menu Moderno >
          • Bladerdeegpakketje
        • Menu Paradosiakos >
          • Griekse bonensalade
          • Griekse dorpssalade
          • Moussaka
        • Menu Psari
      • Herfst-winter >
        • Appelbeignets
        • Bananasplitijs met chocoladetruffels
        • Gevulde vijgen
        • Kippenragout
        • Koningentaart
        • Kalkoen
        • Lamsvlees
        • Oliebollen
        • Stoofpeertjes
        • Zwijnenragout
      • Hollands met een twist >
        • Andijvieschotel
        • Bloemkoolschotel
        • Boerenkoolpesto
        • Hutspot met gehakt
        • Spruitjesschotel
        • Witlofschotel
        • Zuurkoolschotel
      • Italiaans >
        • Menu Antipasti >
          • Zalmbonbon
          • Capresespies
          • Crostini
          • Pesto
        • Menu Classico >
          • Meloen met parmaham
          • Stracotto
          • Tiramisu
        • Menu Di Moda >
          • Auberginesandwich
          • Risotto
        • Menu La Dolce Vita >
          • Aardappel met rozemarijn
          • Kalfsoester
        • Menu Pesce >
          • Vitello tonnato
          • Pasta al salmone
          • Lemon cheesecake
        • Menu Semplice >
          • Pizza
          • Gegrilde nectarine
      • Koolhydraatarm >
        • Koolhydraatarm voorgerecht >
          • Gevulde portobello
        • Koolhydraatarm hoofdgerecht >
          • Bloemkoolrijst
          • Broccolirijst al limone
          • Courgettepasta
        • Koolhydraatarm nagerecht >
          • Appelmoescake
          • Bananenbrood
      • Mexicaans >
        • Chili sin-con carne
        • Empanadas
        • Guacamole
        • Kip in chocoladesaus
        • Nachos uit de oven
        • Taco vullen
        • Quinoa ovenschotel
        • Mangocheese toetje
      • Midden Oosten >
        • Baba Ghanoush
        • Borekas
        • Latkes
        • Koolrolletjes
      • Oostenrijkse keuken >
        • Apfelstrudel
        • Curryworst
        • Gluhwein
        • Grillteller
        • Heisse liebe
        • Tiroler grostl
        • Wiener schnitzel
      • Salades >
        • Aardbeiensalade
        • Bietensalade
        • Bonensalade
        • Eiersaladeschotel
        • Huzarensalade
        • Koolsalade
        • Pastasalade
        • Salade met sherrydressing
        • Slanke rijstsalade
      • Sauzen en dips >
        • Cranberrysaus
        • Kip tandoorisaus
        • Marsalasaus
        • Paddenstoelensaus
        • Pastasaus
        • Pindasaus
        • Pruimensaus
        • Rode portsaus
        • Stroganoffsaus
      • Soepen >
        • Boerenkoolsoep
        • Bonensoep
        • Broccolisoep
        • Frittatensoep
        • Goulashsoep
        • Mosterdsoep
        • Minestronesoep
        • Paprikasoep
        • Pindasoep
        • Pompoensoep
        • Spinaziesoep
        • Uiensoep
        • Venkelsoep
      • Spaans >
        • Tapas de Moda >
          • Gegrilde aubergine met honing
          • Tortilla
          • Paella
        • Tapas la Buena vida >
          • Mango met Serranoham
          • Artisjok met ei
          • Albondigas
          • Patatas aioli
          • Varkenshaas met Brandysaus
          • Spaans kaasplankje
        • Tapas de Pez >
          • Gazpacho
          • Calamaressalade
          • Vispastei
          • Aardbei met meloen
        • Sangria
      • Zoet >
        • Appelhapje met ijs
        • Amandelbroodjes
      • Zuid Afrikaans >
        • Bobotietaart
        • Gevulde minibroodjes
    • Thuis op vakantie >
      • Boeken >
        • Boeken Frankrijk
        • Boeken Griekenland
        • Boeken Italie
        • Boeken Spanje
      • Frankrijk
      • Griekenland
      • Italie
      • Oostenrijk
      • Spanje
      • Thuiskomen
    • JOUW SLIMME GARDEROBE >
      • Hoe combineer je kleuren
      • Kleurentest
      • De taal van kleur
      • Garderobe samenstellen
      • Kledingtest
      • Kleding op je werk
      • Garderobeweek 2020
  • OVER PRIMAGO
    • Nieuwsbrief
    • Contact