Deze schotel is ideaal als je eters krijgt of de volgende dag niet veel tijd hebt om te koken. Je kunt namelijk deze schoten tot en met stap 5 een dag van te voren voorbereiden. De volgende dag nog 30 minuten in de oven en klaar!
|
Ingrediënten 4 personen
|
Bereiding: Stap 1 Aardappelen schillen en wassen. In pan met weinig water en klein beetje zout aan de kook brengen. Aardappelen in 15 minuten gaar koken. Stap 2 Spruitjes schoonmaken en wassen. In andere pan spruiitjes met water en klein beetje zout aan de kook brengen en 5 minuten laten koken. Aardappelen en spruitjes afgieten en aflaten koelen Stap 3 Ui pellen en snipperen. Paprika wassen, zaadlijsten verwijderen en in dunne reepjes snijden. Aardappelen aan lange kant met theelepel uithollen tot op 1 cm van de rand. 3/4 van de spruitjes fijnsnijden Stap 4 In koekenpan boter verhitten en ui en paprika fruiten. Van vuur af nemen en het aardappeluitholsel, de fijngesneden spruitjes, 2 el crème fraîche, helft van de kaas er door roeren. Stap 5 Ovenschotel invetten. Uitgeholde aardappelen er in zetten en opvullen met het aardappel/spruitjes mengsel. Verdeel de 1/4 hele spruiten er tussen. Stap 6 Oven voorverwarmen op 220 graden, In kom eieren loskloppen met 1 dl. water, rest van crème fraîche, koffieroom, rest van kaas, bouillonpoeder, peper en nootmuskaat. Schenk dit over de gevulde aardappelen en laat het circa 30 minuten in de oven stollen. |