INGELEGDE GROENTEN
Deze ingelegde groenten was dit keer een onderdeel van een buffet met als thema Midden Oosten, maar kan natuurlijk op ieder moment lekker zijn. Het is absoluut een goede restverwerking. Kijk gewoon wat je hebt liggen en kunt gebruiken.
Mijn oma uit Friesland maakte dit vroeger al, maar hoe zij dit deed kon ik niet meer navragen. Uiteindelijk vond ik diverse recepten en ik heb daar mijn eigen smaak aan gegeven. |
Ingrediënten:
|
Bereiding: Maak de groenten schoon. Snijd ze in stukken en verdeel de groenten in 1 of meerdere schone potten (afhankelijk van de grootte van de potten). De potten moeten helemaal gevuld zijn, druk eventueel met een lepel alles goed aan. Verdeel de specerijen, knoflook en eventuele verse kruiden bij de groenten in de potten. Breng het water met de azijn, zout en suiker aan de kook tot de zout en suiker opgelost is. Giet het mengsel in de potten. De groenten dienen helemaal onder te staan. Doe de deksels op de potten en zet de potten op zijn kop op een droge theedoek om af te koelen. Je kunt de groenten al na een dag eten, maar lekkerder is na een paar dagen. De potten kan je goed afgesloten nog weken goed houden in de koelkast. Gewoon even proeven tot hoelang het lekker blijft. |