Frittatensoep is mijn favoriete soep tijdens de wintersportvakantie. Leuk om dit thuis ook eens te maken.
De bouillon kun je trekken van runderschenkel, maar je kunt voor het gemak ook bouillonpotten of blokjes nemen. Persoonlijk vind ik het altijd jammer als mijn frittaten uit de soep snel op zijn, dus maak ik meestal de dubbele hoeveelheid flensjes dan in dit recept staat aangegeven. |
Ingrediënten voor 4 personen:
|
Bereiding: Stap 1 Maak in een soeppan de runderbouillon. Stap 2 Maak pannenkoekbeslag van de bloem, melk, ei en een snufje zout. Mix het goed tot dat je geen klontjes meer hebt. Stap 3 Verhit de boter in een koekenpan en bak van het beslag circa 3 à 4 flensjes. Rol de flensjes op en snijd het dan in dunne reepjes. Stap 4 Verhit de soep, schenk het in een bord of kom en doe er een handje frittaten op. Bestrooi de soep met peterselie. Wanneer je wat extra frittaten hebt gemaakt zet je een schaaltje op tafel zodat iedereen naar behoefte frittaten kan bijvullen. |