Heerlijke pompoensoep met kokosmelk. Mooi als amuse of voorgerecht in een glaasje.
Voor een amuse heb je aan de helft genoeg, maar beter is de hoeveelheid soep van het recept te maken (vanwege de hele pompoen die er in gaat) en wat je over hebt lekker invriezen. |
Ingrediënten 4 borden of 8 amuses:
|
Bereiding: Was de pompoen en snij de pompoen in stukken. De schil gewoon mee koken want die wordt zacht met het koken. Snij de ui en prei in stukken. Verhit 1 el olie en bak de ui, prei en pompoen even aan, voeg daarna de bouillon toe. Zorg dat de pompoen (met stukken ui en prei) onder water (bouillon) ligt en kook in 30 min de pompoen gaar. Zorg dat de pompoen (met stukken ui en prei) onder water (bouillon) ligt en kook in 30 min de pompoen gaar. Pureer met een staafmixer de pompoen, ui en prei en voeg daarna de kokosmelk, geraspte gember, koriander en kerrie toe. Voor een feestelijke touch - maak er een cappuccino soep van:
De melk in melkopschuimer verhitten. Serveer de soep in een glaasje met een toefje opgeklopte melk een gesnipperde koriander of bieslook |