PAELLAOp deze pagina vind je 3 verschillende paella's. Misschien leuk om een keer quinoa paella of paella van bloemkoolrijst uit te proberen, maar die met risotto zijn natuurlijk ook heerlijk. Succes!
|
Basisingrediënten: (4 personen hoofdgerecht of 8 tapas):
|
Bereiding basisrecept: Snijd 1 rode ui fijn. Snijd 3 knoflooktenen heel fijn. Snijd de geroosterde groenten. Fruit de ui in olijfolie. Voeg de knoflook toe met de paprika, de tomaat en 200 gram groene tuinerwtjes. Voeg de quinoa of risotto toe. Doe er in delen een mengsel van 200 ml witte wijn en 100 ml water bij. Roer de kurkuma en saffraan door het mengsel. Blijf goed roeren. Als het vocht is ingekookt voeg je nieuw vocht toe. Na ongeveer 10 minuten even proeven en op smaak brengen met wat peper en zout. Blijf goed roeren. Het gerecht mag een heel klein beetje vochtig blijven. Vegapaella Zie basisrecept en gebruik daarbij quinoa of bloemkoolrijst. Gril de artisjok en de sugarsnaps en eventueel nog wat paprika, schep de paella op een bord of in kleine tapasschaaltjes en garneer met gegrilde groenten, olijven en partjes citroen. Kippaella met gegrilde chorizo Zie basisrecept en gebruik risotto. Grill de dunne chorizo plakjes (1 à 2 plakjes p.p.). Kruid 4 kiphaasjes en grill ze en voeg eventueel nog wat gegrilde paprika toe, schep de paella op een bord of in kleine tapasschaaltjes en garneer met gegrilde kip, chorizo, paprika, olijven en partjes citroen. |
Paella met zeevruchten
Zie basisrecept en gebruik daarbij risotto. Als het vocht is ingekookt voeg je weer 100 ml water toe met 200 gram mosselen (zonder schelp) en 200 gram scampi's. (houd wat achter voor de garnering) Blijf goed roeren en laat het vocht weer een beetje inkoken. Houd het wel wat vochtig.
Schep de paella op een bord of in kleine tapasschaaltjes en garneer met achtergehouden scampi's en mosselen, olijven en partjes citroen.
Zie basisrecept en gebruik daarbij risotto. Als het vocht is ingekookt voeg je weer 100 ml water toe met 200 gram mosselen (zonder schelp) en 200 gram scampi's. (houd wat achter voor de garnering) Blijf goed roeren en laat het vocht weer een beetje inkoken. Houd het wel wat vochtig.
Schep de paella op een bord of in kleine tapasschaaltjes en garneer met achtergehouden scampi's en mosselen, olijven en partjes citroen.