Een populaire zoete pittige saus van Indiase afkomst wat inmiddels in veel landen wordt toegepast in allerlei gerechten. natuurlijk ook in potjes te koop, maar deze zelfgemaakte mangochutney is absoluut de moeite waard.
|
Ingrediënten voor 4 personen:
|
Bereiding: Stap 1 Meng het citroensap met de wijnazijn, kerriepoeder en garam masala Stap 2 Verhit de olie en fruit de ui en voeg de peper, gember, knoflook toe en bak dit kort mee. Roer de stukjes mango erdoor. Voeg nu de citroen, azijn , bruine suiker en honing toe. Breng het aan de kook en laat het circa 15 minuten zachtjes doorkoken Stap 3 Voeg nu sinaasappelsap toe en laat het nog circa 30 minuten sudderen. Voeg eventueel wat water toe als het droog kookt. Proef de saus en voeg eventueel nog een snufje zout toe. Stap 4 (optioneel) Afhankelijk hoe je de saus gaat gebruiken kun je de saus romiger maken door 100 ml kookroom aan de chutney toe te voegen. |