Deze romantische bietencarpaccio is bijvoorbeeld een leuk voorgerecht voor Valentijnsdag,. Heb je geen hartjes uitsteekvorm dan kun je natuurlijk ook gewoon rondjes snijden van de bieten.
|
Ingrediënten voor 4 personen
|
Bereiding: Was de sla. Snijd de bieten in plakjes bijvoorbeeld met een kaasschaaf of wanneer je hartjes wilt gebruik je een uitsteekvorm van de restjes snijd je de bieten fijn. Laat een pan heet worden en rooster de walnoten en laat ze afkoelen in een apart schaaltje. Snijd de appel (met schil) in partjes en grill de appelstukjes goudbruin. Leg om en om een bietenhart/schijf en een appelpartje op een bordje. In het midden verdeel je de rucola, de restjes fijn gesneden biet op de rucola en leg vervolgens de stukjes blauwe kaas erop. Garneer het geheel met de geroosterde walnoten. Dressing: Maak een dressing van olie en witte wijnazijn. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Verdeel de dressing over de carpaccio. Desgewenst kun je wat stokbroodjes erbij serveren. |