Deze schotel is ideaal als je eters krijgt of de volgende dag niet veel tijd hebt om te koken. Je kunt namelijk deze schotel tot en met stap 4 een dag van te voren voorbereiden. De volgende dag nog 30 minuten in de oven en klaar!
|
Ingrediënten 4 personen
Voor liefhebbers kun je apart nog rookworst serveren |
Bereiding: Stap 1 Aardappels koken. Zuurkool koken. (Apart van elkaar) Gaar gekookte zuurkool klein knippen met schaar. Aardappels stampen en samenvoegen met gesnipperde zuurkool. Stap 2 Ondertussen in hapjespan spek uitbakken, gehakt toevoegen en rullen, dit alles zonder extra boter (komt vet genoeg af van vlees). Ui en knoflook meebakken en bouillonblokje toevoegen. Stap 3 Als alles uitgebakken is, appel en ananas + ananassap toevoegen met de ketjap. Even doorbakken. Stap 4 Ovenschotel invetten en helft van gestampte zuurkool verdelen over bodem, gehaktmengsel over zuurkool verdelen en bedekken met andere helft van gestampte zuurkool. Beschuit verkruimelen over laatste laag en afsluiten met de gebakken gefruite uitjes. Stap 5 Oven voorverwarmen op 180 graden en zuurkoolschotel in circa 30 minuten in de oven verwarmen. |