Wiener schnitzel is het eerste wat ik eet zodra we Oostenrijk binnen rijden voor onze wintersportvakantie.
Nu eens een keer lekker thuis gemaakt. |
Ingrediënten voor 4 personen:
|
Bereiding: Stap 1 Leg 3 diepe borden klaar en vul 1 bord met de bloem, 1 bord met een losgeklopt ei en scheutje melk en 1 bord met de fijn geknepen beschuiten (de paneer). Stap 2 Verwarm in een diepe hapjespan een laagje zonnebloemolie Stap 3 Bestrooi de schnitzels met zout en peper. Haal de schnitzels 1 voor 1 eerst door bloem, daarna door ei/melk en als laatste door de paneer. Stap 4 Bak de schnitzels in de olie circa 2 minuten per kant goudbruin.
Vind je dat te machtig, dan laat je de champignons en gebakken ei weg en houd je heerlijke gebakken aardappeltjes met ui en spekjes over.
|