PRIMAGO
  • STUDIO
    • TRAININGEN >
      • Gesprekstechnieken
      • Train je mensenkennis
      • Verder groeien met digitale inclusie
      • SAMENWERKEN MET VRIJWILLIGERS >
        • Training effectief samenwerken met vrijwilligers >
          • Keuzemodules
        • Coachen vrijwilligers digitale inclusie
        • De waarde van de vrijwilliger
    • COACHING >
      • Persoonlijke ontwikkeling
    • BLOGS STUDIO PRIMAGO
  • MAISON
    • THUIS ETEN >
      • Voorraadkast
      • Aziatisch >
        • Atjar tampoer
        • Aziatische omelet
        • Babi Pangang
        • Bami goreng
        • Chinese loempia
        • Foo yong hai
        • Frikadel Goreng
        • Gado Gado
        • Indische gehaktballetjes
        • Japanse wrap
        • Mangochutney met kip
        • Kip cashew
        • Kipsate
        • Kip tandoori
        • Linzencurry
        • Nasi goreng
        • Rendang Pedis
        • Rijstvelloempia
        • Sambal goreng boontjes
        • Sambal goreng telor
        • Samosa
        • Sushi nigiri
        • Sushi nori
        • Thaise groene curry
        • Thaise loempia
        • Tonijn met teriyaki
        • Vietnamese loempia
      • Barbecue >
        • Camembert
        • Gepofte aardappel
        • Gevulde champignons
        • Halloumispies
        • Kipspies
        • Marshmallowspies
        • Moorse lamsspies
        • Picanha
        • Tonijnspies
        • Vispakketje
      • Borrel >
        • Broccolikoekjes
        • Kippenvleugeltjes
        • Likkepot
        • Mini saucijzenbroodjes
        • Pate met spek
        • Wraps
        • Blinitorentje
        • Carpacciobonbons
        • Vitello tonnatobonbons
        • Zalmbonbon
      • Frans >
        • Croutons
        • Amuses >
          • Courgette rolletjes
          • Kaas-ui broodjes
          • Surimicocktail
        • Menu Bon Vivant >
          • Hartige tarte tatin
          • Eend met perzik
        • Menu Branche >
          • Ratatouille
          • Zoete tarte tatin
        • Menu Classique >
          • Boeuf Bour­guig­non
        • Menu Exclusif >
          • Eendenlever
          • Lamshaas
          • Fruitterrine
        • Menu Facile >
          • Champignons a escargots >
            • Kruidenboter
          • Nicoise
        • Menu de Noel >
          • Potage a la crecy
          • Venkelquiche
        • Menu Poison >
          • Tartare de thon
          • Forel
          • Citroensorbetijs
        • Eend met sinaasappel
        • Crepes met ijs
        • Frans kaasplankje
        • Confit de canard
        • Steak tartare
        • Tomatencarpaccio Franse stijl
      • Grieks >
        • Mezedes >
          • Dakos
          • Gevulde snackpaprika
          • Griekse gehaktballetjes
          • Spanakopita
          • Tzatziki
          • Tapenade
        • Menu Moderno >
          • Bladerdeegpakketje
          • Tomatencarpaccio Griekse stijl
        • Menu Paradosiakos >
          • Griekse bonensalade
          • Griekse dorpssalade
          • Moussaka
        • Menu Psari >
          • Vissouvlaki
      • Groot Brittannie >
        • Christmas menu >
          • Engels kaasplankje
          • Preirolletjes met cheddar
          • Trifle met cranberry
          • Wellington >
            • Beef Wellington
            • Mini Wellington
            • Wellington met paddenstoelen
          • Witlofsalade met stoofpeertjes
        • High tea >
          • Luxe broodjes
          • Millionaires shortbread
          • Scones
      • Herfst-winter >
        • Appelbeignets
        • Bananasplitijs met chocoladetruffels
        • Gevulde pompoen
        • Gevulde vijgen
        • Kippenragout
        • Koningentaart
        • Kalkoen
        • Lamsvlees
        • Oliebollen
        • Pompoenrollade
        • Sneeuwballen
        • Stoofpeertjes
        • Zwijnenragout
      • Hollands met een twist >
        • Andijvieschotel
        • Bloemkoolschotel
        • Boerenkoolpesto
        • Carpaccio van rode biet
        • Groene groenteschotel
        • Hutspot met gehakt
        • Paling
        • Spruitjesschotel
        • Visschotel
        • Witlofschotel
        • Zuurkoolschotel
      • Italiaans >
        • Menu Antipasti >
          • Capresespies
          • Crostini
          • Pesto
        • Menu Classico >
          • Meloen met ham
          • Stracotto
          • Tiramisu
        • Menu Di Moda >
          • Auberginesandwich
          • Risotto
          • Tomatencarpaccio Italiaanse stijl
        • Menu di Natale >
          • Breekbrood met kaas
          • Carpacciorollade
        • Menu La Dolce Vita >
          • Aardappel met rozemarijn
          • Kalfsoester
        • Menu Pesce >
          • Vitello tonnato
          • Pasta al salmone
          • Lemon cheesecake
        • Menu Semplice >
          • Pizza
          • Gegrilde nectarine
        • Carpaccio in een glaasje
      • Kerstdiner >
        • Bonbontrio
      • Koolhydraatarm >
        • Granola
        • Muesli
        • Koolhydraatarm voorgerecht >
          • Gevulde portobello
        • Koolhydraatarm hoofdgerecht >
          • Bloemkoolrijst
          • Broccolirijst al limone
          • Courgettepasta
          • Frittata
          • Omeletwraps
          • Spinazie-preitaart
        • Koolhydraatarm nagerecht >
          • Appelmoescake
          • Bananenbrood
      • Lente-zomer >
        • Beenham
        • Groene asperge plaattaart
        • Meatloaf
        • Mini meatloafs
        • Preischotel
        • Witte asperges
        • Pasen >
          • Kaaskoekjes
      • Mexicaans >
        • Midden Oosten >
          • Baba Ghanoush
          • Borekas
          • Falafelballetjes
          • Ingelegde groenten
          • Koolrolletjes
          • Latkes
        • Chili sin-con carne
        • Empanadas
        • Guacamole
        • Kip in chocoladesaus
        • Nachos uit de oven
        • Quinoa ovenschotel
        • Taco vullen
        • Mangocheese toetje
      • Oostenrijkse keuken >
        • Apfelstrudel
        • Curryworst
        • Gluhwein
        • Grillteller
        • Heisse liebe
        • Schnaps
        • Tiroler grostl
        • Tiroler leber
        • Wiener schnitzel
      • Oranjefeesten
      • Salades >
        • Aardbeiensalade
        • Bietensalade
        • Bonensalade
        • Eiersalade
        • Eiersaladeschotel
        • Franse salade
        • Huzarensalade
        • Koolsalade
        • Mangosalade
        • Meloensalade
        • Pastasalade
        • Rijstsalade
        • Roodlofsalade
        • Salade met eend en pate
        • Salade met sherrydressing
        • Spaanse salade
        • Thaise biefstuksalade
        • Tonijnsalade
        • Vietnamese kipsalade
        • Witlofsalade
      • Sauzen en dips >
        • Cranberrysaus
        • Kerriesaus
        • Mangochutney
        • Marsalasaus
        • Paddenstoelensaus
        • Pastasaus
        • Pindasaus
        • Pruimensaus
        • Rode portsaus
        • Rode wijnsaus
        • Stroganoffsaus
      • Soepen >
        • Aspergesoep
        • Boerenkoolsoep
        • Bonensoep
        • Broccolisoep
        • Chinese tomatensoep
        • Frittatensoep
        • Goulashsoep
        • Knolselderijsoep met kokosmelk
        • Linzensoep
        • Minestronesoep
        • Misosoep
        • Mosterdsoep
        • Oranjesoep
        • Paprikasoep
        • Pindasoep
        • Pompoensoep
        • Pompoensoep met linzen
        • Spinaziesoep
        • Tomatensoep
        • Uiensoep
        • Venkelsoep
      • Spaans >
        • Tapas de Moda >
          • Gegrilde aubergine met honing
          • Tortilla
          • Paella
          • Tomatencarpaccio Spaanse stijl
        • Tapas la Buena vida >
          • Mango met Serranoham
          • Artisjok met ei
          • Albondigas
          • Patatas aioli
          • Varkenshaas met Brandysaus
          • Spaans kaasplankje
        • Tapas de Pez >
          • Gazpacho
          • Calamaressalade
          • Vispastei
          • Aardbei met meloen
        • Pan con tomate
        • Sangria
      • Vegetarisch >
        • Pastei met geitenkaas
      • Zoet >
        • Amandelbroodjes
        • Franse amandelkoekjes
        • Italiaanse amandelkoekjes
        • Spaanse amandelkoekjes
        • Appelhapje met ijs
        • Appelvierkantje
        • Boterkoek
        • Gevuld speculaas
        • Kokosmoppen
        • Kruidnootjes
        • Nectarinegebakjes
        • Speculaasjes
        • Zandkoekjes
      • Zuid Afrikaans >
        • Bobotietaart
        • Garderobeweek
        • Gevulde minibroodjes
    • Thuis op vakantie >
      • Boeken >
        • Boeken Frankrijk
        • Boeken Griekenland
        • Boeken Italie
        • Boeken Spanje
      • Kamperen
      • Azie
      • Frankrijk
      • Griekenland
      • Italie
      • Oostenrijk
      • Spanje
      • Thuiskomen
    • MAISON
    • WORKSHOPS >
      • Workshop borrelplank graveren
  • AGENDA
  • OVER PRIMAGO
    • Opleidingengids
    • Aanmelden nieuwsbrief
    • Contact

LINZENCURRY
met
NAANBROOD

Ik ben gek op de Indiase keuken. Deze vegetarische linzencurry smaakt heerlijk met naanbrood, maar je kunt het ook met rijst eten. De kruiden heb ik zelf samengesteld, maar kun je ook garam masala kruiden gebruiken.
Print dit recept
Ingrediënten  2 à 3 personen
  • voorgekookte linzen uit blik (netto gewicht circa 300 gram)
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 cm verse geraspte gember
  • 200 gram verse spinazie
  • 2 naanbroden (voorgebakken)
  • zout en peper
  • Paar takjes verse koriander of peterselie
  • sap van een halve citroen
Ingrediënten currypasta 
  • 1 halve tl kurkuma
  • 1 halve tl versgemalen peper
  • 1 tl komijnpoeder (djintin)
  • 1 halve tl kruidnagelpoeder
  • 1 halve tl korianderpoeder (ketoembar)
  • 1 halve tl cayennepeper
  • 1 halve tl kaneelpoeder
  • 1 halve tl nootmuskaat
  • 1 halve el zeezout
  • 2 flinke el tomatenpuree
  • 1 el mosterd
  • 1el sesamolie
Bereiding Currypasta:
Stap 1

Rooster alle kruiden in een pan, schud het regelmatig heen en weer tot je de geur echt goed begint te ruiken. 
Stap 2
Voeg sesamolie, tomatenpuree en mosterd toe. Blijf goed roeren en laat de smaken en geuren goed vrijkomen. 
​
Bereiding Linzencurry
Stap 1
Ui snipperen en fruiten met het geraspte teentje knoflook en de gember. Voeg de currypasta toe.
Stap 2
Bak de in stukjes gesneden paprika en tomaat mee in de currypasta. Voeg spinazie en linzen toe. Al roerend de kokosmelk toevoegen.

Stap 3
Nog even langzaam verwarmen en dan de peterselie of k
oriander erdoor. Proef de curry en breng het op smaak met zout, peper en citroensap.

Serveer het met warm naanbrood.

CONTACT 
Primago - Hannie Schaftstraat 56 - 2264 DK Leidschendam
​email: [email protected] - KvK 27158550 

​Bank: NL24 ABNA 0610 9899 36

  • STUDIO
    • TRAININGEN >
      • Gesprekstechnieken
      • Train je mensenkennis
      • Verder groeien met digitale inclusie
      • SAMENWERKEN MET VRIJWILLIGERS >
        • Training effectief samenwerken met vrijwilligers >
          • Keuzemodules
        • Coachen vrijwilligers digitale inclusie
        • De waarde van de vrijwilliger
    • COACHING >
      • Persoonlijke ontwikkeling
    • BLOGS STUDIO PRIMAGO
  • MAISON
    • THUIS ETEN >
      • Voorraadkast
      • Aziatisch >
        • Atjar tampoer
        • Aziatische omelet
        • Babi Pangang
        • Bami goreng
        • Chinese loempia
        • Foo yong hai
        • Frikadel Goreng
        • Gado Gado
        • Indische gehaktballetjes
        • Japanse wrap
        • Mangochutney met kip
        • Kip cashew
        • Kipsate
        • Kip tandoori
        • Linzencurry
        • Nasi goreng
        • Rendang Pedis
        • Rijstvelloempia
        • Sambal goreng boontjes
        • Sambal goreng telor
        • Samosa
        • Sushi nigiri
        • Sushi nori
        • Thaise groene curry
        • Thaise loempia
        • Tonijn met teriyaki
        • Vietnamese loempia
      • Barbecue >
        • Camembert
        • Gepofte aardappel
        • Gevulde champignons
        • Halloumispies
        • Kipspies
        • Marshmallowspies
        • Moorse lamsspies
        • Picanha
        • Tonijnspies
        • Vispakketje
      • Borrel >
        • Broccolikoekjes
        • Kippenvleugeltjes
        • Likkepot
        • Mini saucijzenbroodjes
        • Pate met spek
        • Wraps
        • Blinitorentje
        • Carpacciobonbons
        • Vitello tonnatobonbons
        • Zalmbonbon
      • Frans >
        • Croutons
        • Amuses >
          • Courgette rolletjes
          • Kaas-ui broodjes
          • Surimicocktail
        • Menu Bon Vivant >
          • Hartige tarte tatin
          • Eend met perzik
        • Menu Branche >
          • Ratatouille
          • Zoete tarte tatin
        • Menu Classique >
          • Boeuf Bour­guig­non
        • Menu Exclusif >
          • Eendenlever
          • Lamshaas
          • Fruitterrine
        • Menu Facile >
          • Champignons a escargots >
            • Kruidenboter
          • Nicoise
        • Menu de Noel >
          • Potage a la crecy
          • Venkelquiche
        • Menu Poison >
          • Tartare de thon
          • Forel
          • Citroensorbetijs
        • Eend met sinaasappel
        • Crepes met ijs
        • Frans kaasplankje
        • Confit de canard
        • Steak tartare
        • Tomatencarpaccio Franse stijl
      • Grieks >
        • Mezedes >
          • Dakos
          • Gevulde snackpaprika
          • Griekse gehaktballetjes
          • Spanakopita
          • Tzatziki
          • Tapenade
        • Menu Moderno >
          • Bladerdeegpakketje
          • Tomatencarpaccio Griekse stijl
        • Menu Paradosiakos >
          • Griekse bonensalade
          • Griekse dorpssalade
          • Moussaka
        • Menu Psari >
          • Vissouvlaki
      • Groot Brittannie >
        • Christmas menu >
          • Engels kaasplankje
          • Preirolletjes met cheddar
          • Trifle met cranberry
          • Wellington >
            • Beef Wellington
            • Mini Wellington
            • Wellington met paddenstoelen
          • Witlofsalade met stoofpeertjes
        • High tea >
          • Luxe broodjes
          • Millionaires shortbread
          • Scones
      • Herfst-winter >
        • Appelbeignets
        • Bananasplitijs met chocoladetruffels
        • Gevulde pompoen
        • Gevulde vijgen
        • Kippenragout
        • Koningentaart
        • Kalkoen
        • Lamsvlees
        • Oliebollen
        • Pompoenrollade
        • Sneeuwballen
        • Stoofpeertjes
        • Zwijnenragout
      • Hollands met een twist >
        • Andijvieschotel
        • Bloemkoolschotel
        • Boerenkoolpesto
        • Carpaccio van rode biet
        • Groene groenteschotel
        • Hutspot met gehakt
        • Paling
        • Spruitjesschotel
        • Visschotel
        • Witlofschotel
        • Zuurkoolschotel
      • Italiaans >
        • Menu Antipasti >
          • Capresespies
          • Crostini
          • Pesto
        • Menu Classico >
          • Meloen met ham
          • Stracotto
          • Tiramisu
        • Menu Di Moda >
          • Auberginesandwich
          • Risotto
          • Tomatencarpaccio Italiaanse stijl
        • Menu di Natale >
          • Breekbrood met kaas
          • Carpacciorollade
        • Menu La Dolce Vita >
          • Aardappel met rozemarijn
          • Kalfsoester
        • Menu Pesce >
          • Vitello tonnato
          • Pasta al salmone
          • Lemon cheesecake
        • Menu Semplice >
          • Pizza
          • Gegrilde nectarine
        • Carpaccio in een glaasje
      • Kerstdiner >
        • Bonbontrio
      • Koolhydraatarm >
        • Granola
        • Muesli
        • Koolhydraatarm voorgerecht >
          • Gevulde portobello
        • Koolhydraatarm hoofdgerecht >
          • Bloemkoolrijst
          • Broccolirijst al limone
          • Courgettepasta
          • Frittata
          • Omeletwraps
          • Spinazie-preitaart
        • Koolhydraatarm nagerecht >
          • Appelmoescake
          • Bananenbrood
      • Lente-zomer >
        • Beenham
        • Groene asperge plaattaart
        • Meatloaf
        • Mini meatloafs
        • Preischotel
        • Witte asperges
        • Pasen >
          • Kaaskoekjes
      • Mexicaans >
        • Midden Oosten >
          • Baba Ghanoush
          • Borekas
          • Falafelballetjes
          • Ingelegde groenten
          • Koolrolletjes
          • Latkes
        • Chili sin-con carne
        • Empanadas
        • Guacamole
        • Kip in chocoladesaus
        • Nachos uit de oven
        • Quinoa ovenschotel
        • Taco vullen
        • Mangocheese toetje
      • Oostenrijkse keuken >
        • Apfelstrudel
        • Curryworst
        • Gluhwein
        • Grillteller
        • Heisse liebe
        • Schnaps
        • Tiroler grostl
        • Tiroler leber
        • Wiener schnitzel
      • Oranjefeesten
      • Salades >
        • Aardbeiensalade
        • Bietensalade
        • Bonensalade
        • Eiersalade
        • Eiersaladeschotel
        • Franse salade
        • Huzarensalade
        • Koolsalade
        • Mangosalade
        • Meloensalade
        • Pastasalade
        • Rijstsalade
        • Roodlofsalade
        • Salade met eend en pate
        • Salade met sherrydressing
        • Spaanse salade
        • Thaise biefstuksalade
        • Tonijnsalade
        • Vietnamese kipsalade
        • Witlofsalade
      • Sauzen en dips >
        • Cranberrysaus
        • Kerriesaus
        • Mangochutney
        • Marsalasaus
        • Paddenstoelensaus
        • Pastasaus
        • Pindasaus
        • Pruimensaus
        • Rode portsaus
        • Rode wijnsaus
        • Stroganoffsaus
      • Soepen >
        • Aspergesoep
        • Boerenkoolsoep
        • Bonensoep
        • Broccolisoep
        • Chinese tomatensoep
        • Frittatensoep
        • Goulashsoep
        • Knolselderijsoep met kokosmelk
        • Linzensoep
        • Minestronesoep
        • Misosoep
        • Mosterdsoep
        • Oranjesoep
        • Paprikasoep
        • Pindasoep
        • Pompoensoep
        • Pompoensoep met linzen
        • Spinaziesoep
        • Tomatensoep
        • Uiensoep
        • Venkelsoep
      • Spaans >
        • Tapas de Moda >
          • Gegrilde aubergine met honing
          • Tortilla
          • Paella
          • Tomatencarpaccio Spaanse stijl
        • Tapas la Buena vida >
          • Mango met Serranoham
          • Artisjok met ei
          • Albondigas
          • Patatas aioli
          • Varkenshaas met Brandysaus
          • Spaans kaasplankje
        • Tapas de Pez >
          • Gazpacho
          • Calamaressalade
          • Vispastei
          • Aardbei met meloen
        • Pan con tomate
        • Sangria
      • Vegetarisch >
        • Pastei met geitenkaas
      • Zoet >
        • Amandelbroodjes
        • Franse amandelkoekjes
        • Italiaanse amandelkoekjes
        • Spaanse amandelkoekjes
        • Appelhapje met ijs
        • Appelvierkantje
        • Boterkoek
        • Gevuld speculaas
        • Kokosmoppen
        • Kruidnootjes
        • Nectarinegebakjes
        • Speculaasjes
        • Zandkoekjes
      • Zuid Afrikaans >
        • Bobotietaart
        • Garderobeweek
        • Gevulde minibroodjes
    • Thuis op vakantie >
      • Boeken >
        • Boeken Frankrijk
        • Boeken Griekenland
        • Boeken Italie
        • Boeken Spanje
      • Kamperen
      • Azie
      • Frankrijk
      • Griekenland
      • Italie
      • Oostenrijk
      • Spanje
      • Thuiskomen
    • MAISON
    • WORKSHOPS >
      • Workshop borrelplank graveren
  • AGENDA
  • OVER PRIMAGO
    • Opleidingengids
    • Aanmelden nieuwsbrief
    • Contact