Ik ben gek op de Indiase keuken. Deze vegetarische linzencurry smaakt heerlijk met naanbrood, maar je kunt het ook met rijst eten. De kruiden heb ik zelf samengesteld, maar kun je ook garam masala kruiden gebruiken.
|
Ingrediënten 2 à 3 personen
Ingrediënten currypasta
|
Bereiding Currypasta:
Stap 1 Rooster alle kruiden in een pan, schud het regelmatig heen en weer tot je de geur echt goed begint te ruiken. Stap 2 Voeg sesamolie, tomatenpuree en mosterd toe. Blijf goed roeren en laat de smaken en geuren goed vrijkomen. Bereiding Linzencurry Stap 1 Ui snipperen en fruiten met het geraspte teentje knoflook en de gember. Voeg de currypasta toe. Stap 2 Bak de in stukjes gesneden paprika en tomaat mee in de currypasta. Voeg spinazie en linzen toe. Al roerend de kokosmelk toevoegen. Stap 3 Nog even langzaam verwarmen en dan de peterselie of koriander erdoor. Proef de curry en breng het op smaak met zout, peper en citroensap. Serveer het met warm naanbrood. |