Het kerstdiner nuttigen wij toch het liefst in huiselijke sfeer. Dit betekent wel even wat voorbereiding, maar je kunt het zo moeilijk en makkelijk maken als je wilt.
Ik werk zelf graag met een thema, maar zorg vooral dat een kerstdiner geen stress op levert. Dat is vaak een kwestie van goed organiseren. Het scheelt enorm als je de 'niet verse boodschappen' al ruim van te voren in huis haalt. dan heb je de laatste dag alleen nog de verse producten te kopen. Kijk ook vooral wat je al van te voren kunt maken en in kan vriezen. Stoofvlees en sauzen maken kosten vaak veel tijd, dus beter om van te voren te doen en in te vriezen. Smaken hebben dan ook de tijd om zich te ontwikkelen/mengen. Een hapjesdiner bestaande uit 6 à 7 borrel- of voorgerechtjes (in plaats van de standaard 3 gerechten) is ook één van de mogelijkheden. Je eindigt met een kaasplankje of een klein zoet nagerecht. Je kunt er voor kiezen dat ieder voor een hapjesgang zorgt om de drukte niet bij 1 persoon te laten. Wellicht heb je nu genoeg inspiratie voor de komende feestdagen. Veel succes! |
SUGGESTIES VOOR KERSTDINERS
|
KERSTDINERS MET THEMA
FEESTELIJKE BORREL-VOORGERECHTEN of GERECHTEN VOOR HAPJESDINER
FEESTELIJKE SALADE BUFFET OF BIJGERECHT
FEESTELIJKE VLEES/GEVOGELTE GERECHTEN
FEESTELIJKE VEGETARISCHE GERECHTEN
FEESTELIJKE NAGERECHTEN