ITALIAANSE BORRELPLANK /ANTIPASTI De tafel gevuld met Italiaanse vleeswaren, olijven en tapenades. Breekbrood met Italiaanse kruiden en gesmolten kaas, gevulde vijgen, carpacciobonbons met truffelmayonaise, paté met pancetta en een cappuccinosoepje
SECONDI (HOOFDGERECHT) Voor het hoofdgerecht kun je een Italiaanse Sgroppino serveren. Een drankje om de eetlust weer op te wekken. Een Sgroppino bestaat uit Prosecco, met 1/5 deel Wodka. Serveer het met limoen en sorbetijs. Ik vind het persoonlijk met wodka te heftig omdat je vaak ook al wijn drinkt bij het eten. Je kunt ook kiezen voor een alcoholvrije spoom met bruiswater, bolletje ijs, blaadje basilicum en granaatappeltjes. Het hoofdgerecht is een carpacciorollade. Een opgerolde bavette gevuld met alle ingrediënten van carpaccio. Italianen serveren dit alleen met wat groenten zoals bijvoorbeeld sugarsnaps. DOLCE/DESSERT
Er is al flink wat gegeten maar iets zoets gaat er nog wel in! Citoensorbetijs valt minder zwaar dan roomijs en geeft een frisse smaak met de frambozen en basilicumsuiker. Afsluitend drinken we nog een Italiaanse koffie met zelf gebakken Amaretti koekjes. Een glaasje Amaretto di Saronno mag hierbij natuurlijk niet ontbreken. Comments are closed.
|
Maison Primago biedt inspiratie, overzicht en tijdbesparing. Hier vind je speciaal voor jou gebundelde informatie voor een leuk leven thuis.
Thema's op deze site:
Nooit meer een blog missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief
Archieven
Januari 2025
|