Deze goedgevulde mini loempia's zijn heerlijk bij de borrel voorafgaand aan een rijsttafel. Het is even werk maar je proeft absoluut de versheid en je maakt er wel 40 tegelijk dus goed om in te vriezen. Je hebt dan altijd iets in huis wat je snel op tafel kunt zetten.
|
Ingrediënten voor 40 Thaise loempia's
|
Bereiding: Laat loempiavellen ontdooien. Maak in de keukenmachine een pasta van vlees, knoflook, lente ui, sjalotjes, sambal, koriander, fish sauce, sojasaus en eigeel. Doe de pasta over in een grote kom. Voeg de geweekte en fijngemaakte noodles toe en de taugé en de kool. Meng goed. Dit is de loempiavulling. Rol nu loempia’s van vellen met 1 volle eetlepel loempiavulling erin en plak ze dicht met het overgebleven eiwit. Deze loempia's moeten niet te heet gefrituurd worden tot ze goudbruin zijn en kunnen opgediend worden met zoetige chilisaus. De loempia's zijn uiterst geschikt om in te vriezen, maar dan nog niet frituren uiteraard! |