Als er een goede begeleiding is weet je wat er onder de vrijwilligers speelt en kan je hier op in spelen. Ook per individu. Als iemand het niet meer naar zijn zin heeft, kan je met elkaar bekijken hoe je hier verandering in aan kunt brengen. Dit kan door het aanpassen van de werkzaamheden, maar het kan ook betekenen dat de vrijwilliger toe is aan iets anders en dat jullie in goede harmonie afscheid van elkaar kunnen nemen. VIJF VRAGEN Voor een goede begeleiding kan je jezelf de volgende 5 vragen stellen: 1. Welke ruimte bied ik mijn (nieuwe) vrijwilliger? 2. Voor welke aanpassingen, trainingen en/of deskundigheidsbevordering moet ik zorgen? 3. Bij wie kan de vrijwilliger terecht? 4. Is er wet- en regelgeving van toepassing? 5. Wat doen we met de ervaringen van de vrijwilliger? MEER TIPS BIJ HET BEGEIDEN VAN VRIJWILLIGERS Naast het scheppen van goede voorwaarden heb je te maken met taakgerichte ondersteuning en persoonsgerichte ondersteuning.
Persoonsgerichte ondersteuning Je gaat hierbij uit van de persoonlijke behoeftes van de actieve vrijwilligers. Dit kunnen zijn:
Wanneer? Profileren met vrijwilligers (mix van vrijwilligers) dinsdag 26 maart, donderdag 11 april of dinsdag 2 juli 2024 (van 10-16 uur Coachen vrijwilligers digitale inclusie (IDO) donderdag 4 april, dinsdag 23 april of donderdag 4 juli 2024 ( van 10-16 uur) Actieprijs: € 395 p.p.(i.p.v. € 450) inclusief lunch. Alle trainingen kunnen tevens individueel in de studio gevolgd worden of in-company worden georganiseerd op een eigen gekozen datum.
Comments are closed.
|
Auteur BLOGSJolande ter Borg Archieven
Mei 2024
Categorieën |