Maar wat is nou Chinees en wat Indonesisch? Als een gerecht lekker smaakt is het niet zo belangrijk of de oorsprong Chinees of Indonesisch is. De volgende verschillen geven wel een aardig beeld over het eigen karakter van beide keukens.
Vandaag 4 gerechten uit de Chinese keuken: Maar is Babi Pangang nou Chinees of Indonesisch? Vermoedelijk stamt het gerecht uit China, waar het geroosterd buikspek betrof. In Indonesië is de babi panggang vooral bekend zoals die wordt bereid door het overwegend christelijke Batak-volk, dat rondom het Tobameer in Noord-Sumatra woont, waarbij gemarineerd varkensvlees boven een houtskoolvuur wordt geroosterd. (bron Wikipedia) Planning Aziatische week:
21 en 22 februari - Indonesische keuken 23 februari - Indiase keuken 24 februari - Japanse keuken 25 februari - Thaise keuken 26 februari - Vietnamese keuken Comments are closed.
|
Maison Primago biedt inspiratie, overzicht en tijdbesparing. Hier vind je speciaal voor jou gebundelde informatie voor een leuk leven thuis.
Thema's op deze site:
Nooit meer een blog missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief
Archieven
Oktober 2024
|