Na het oogsten worden de stijlen en stempels gedroogd. Dit drogen gebeurt in droogkasten met een warme luchtstroom of in de zon. De hoogste kwaliteit saffraan komt van de bloedrode stempels, het bovenste deel van de gedroogde stijlen. Voor een kilo gedroogde saffraan zijn circa 150.000 bloemen nodig, wat overeenkomt met een stuk land van circa 2000 m2 met saffraanplanten. Saffraan heeft een bittere smaak en een aangenaam aroma dat doet denken aan honing. Slechts één draad saffraan volstaat om een liter kokend water in een uur diepgeel te kleuren. Saffraan is ook fijngemalen verkrijgbaar. De arbeidsintensieve teelt maakt saffraan tot een kostbare specerij, het wordt daarom ook wel het rode goud genoemd. Bron: Wikipedia Het meest Spaans is de paella met zeevruchten. Paella vind ik erg lekker maar ik heb helaas een schaaldierenallergie, dus ben ik zelf gaan goochelen met ingrediënten. Deze alternatieve paella's kunnen met risotto of quinoa gegeten worden. De echte Spanjaarden zullen deze paella waarschijnlijk niet waarderen, maar ik vind 'm heerlijk.
Comments are closed.
|
Maison Primago biedt inspiratie, overzicht en tijdbesparing. Hier vind je speciaal voor jou gebundelde informatie voor een leuk leven thuis.
Thema's op deze site:
Nooit meer een blog missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief
Archieven
Maart 2024
|